szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Térdmagasságú, 6 km/h-val közlekedő robotokat próbálnak ki Düsseldorfban.

Az Otto-csoport csomagszállító vállalata, a Hermes után a Media Markt is bejelentette: megkezdi a robotokkal való házhoz szállítást. 

A csütörtökön kezdődött – az év végéig tartó – tesztüzem keretében Düsseldorf Grafenberg városrészében ezer háztartásba visznek ki csomagot a térdmagasságú, hatkerekű szerkezetek. A robotok egyelőre csak nappal közlekednek – a járdán –, és egy ember fogja őket kísérni.

A Media Markt ugyanúgy az észt Starship Technologies cég által kifejlesztett robotokat használja, ahogy a Hermes. A csomagszállító az eredeti tervekkel ellentétben csak jövő héten kezdi a robotos házhoz szállítást Hamburg három körzetében.

A hatkerekű szerkezetek óránként hat kilométeres sebességgel tudnak közlekedni egy bázisállomás három kilométeres körzetében. A célállomásnál a vevők maguk nyithatják ki a kis csomagszállító robot fedelét, hogy kivegyék az árut.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kevesebb eladó többet keresett tavaly

Kevesebb eladó többet keresett tavaly

Múzeumi tárgy lett Anthony Fauci híressé vált koronavírus-bábujából

Múzeumi tárgy lett Anthony Fauci híressé vált koronavírus-bábujából

Újabb trófeákat szerez a Fidesz a kultúrában

Újabb trófeákat szerez a Fidesz a kultúrában