szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Matolcsy Ádám György, a jegybankelnök fiának cégéről van szó, amely egy bútorgyár tulajdonosa is. Elismerték, hogy hibáztak, de már pótolták, amit elmulasztottak.

A jegybankelnök Matolcsy György egyik fiának cége, a Magyar Stratégiai Zrt. ellen végrehajtást kért a NAV Észak-Pesti Igazgatóságának Hátrálékkezelési osztálya. A döntés még szeptember 20-án született, és már meg is terhelték vele a céget. Az ingatlanvállalkozás egyedüli tulajdonosa Matolcsy Ádám György. Az 2011-ben alapított cég tavaly indult be, akkor 55 millió forint árbevételből 42 millió forintos adózott eredményt csinált. Ifjabb Matolcsy ebből 10 millió forintot osztalékként kivett, a többit eredménytartalékba helyezte.

A cég – amelyről először a hvg.hu tudósított – a Glamorus Kft.-n keresztül 2015 őszén a Szemerey-féle NHB Bank hiteléből a veszprémi Balaton Bútor Kft. tulajdonosa lett. Matolcsy Ádám György tulajdonos még az édesanyjával közös Eurotourism Kft.-ben.

Megkerestük Matolcsy Ádám Györgyöt is, aki lapunknak azt írta: „Sajnos elfelejtette cégem határidőre elutalni a bérek utáni járulékokat. Szabadságolások miatt mindenki azt hitte, hogy a másik utalja. Természetesen már pótoltuk is a hiányt, így az eljárás rövidesen megszűnik és a jövőben kiemelten figyelünk az utalási határidőkre.”

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!