szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megmutatta a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hová képzeli el a sípályát a Csillaghegyi Strandfürdő területén, ahol fát nem akarnak kivágni, csak a gondozatlan területet rendbe tenni – írja az Átlátszó.

A szervezet korábbi közleményében azt írta, hogy nem terveznek fakivágást a strand területén, az Átlátszó azonban megtalálta honlapjukon a közbeszerzési dokumentáció műszaki leírását, amelyben ez a tétel is szerepel: “Írtási munkáka kivágás tuskó kiszedéssel”.

A lap rákérdezett a BGYH Zrt.-nél arra, hogy ez valóban fakivágást jelent-e, amire a szervezet úgy válaszolt: nem a fakivágás, hanem az elhanyagolt, több évtizede gondozatlan cserjés, bokros terület rendbetétele. Ezt jelenti a műszaki leírásban található kitétel.

Hozzátették még, hogy hosszú évek óta tervezik a terület hasznosítását, az eredeti sport funkciók megtartásával, és előzetes felmérésük szerint a területen nincsen védett fa.

Az is kiderült a válaszukból, hogy a több mint 9 hektár területű fürdő mintegy 2 százalékát foglalnák az újonnan létesített sportpályák, köztük a műanyag borítású sípálya. A pályázat célja a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda színvonalának és forgalmának a növelése – írták.

A BGYH elküldte az Átlátszónak azt a tervet is, amelyen látszik, hogy a strand területének mely részére álmodták meg a reményeik szerint jelentős bevételt hozó fejlesztéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír

Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír