szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem cáfolt, de világos választ sem adott arra a kérdésre a felcsúti polgármester, megvenné-e a Népszabadság kiadóját.

Semmi sem elképzelhetetlen – így válaszolt Mészáros Lőrinc arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a következő hetekben, hónapokban újságot vagy tévét vesz. A felcsúti polgármester a Hír TV-nek nyilatkozott, de nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy tervezné a Mediaworks  megvásárlását.

A Népszabadságot kiadó, majd két hete felfüggesztő kiadó eladásáról régóta terjengenek hírek. A VCP osztrák befektetési cég tulajdonában levő Mediaworks lehetséges vevői között több olyan céget is emlegettek az elmúlt időszakban, amelyek Mészároshoz köthetők. Ilyen a Duna Aszfalt, illetve az Opimus Press. Ez utóbbit az Opimus Group alapította tavasszal, a tőzsdén is jegyzett cég több leányvállalata áll kapcsolatban Mészáros kiterjedt céghálójának valamelyik tagjával. Az is szárnyra kapott, hogy a céget Mészáros és a korábban a Magyar Nemzetet, most pedig a Magyar Időket kiadó Liszkay Gábor közösen veszi meg.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a hét elején Budapesten tárgyalt a VCP vezetője, Heinrich Pecina. Elképzelhető, hogy az eladásról szóló szerződést már ekkor aláírták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Országlása legsúlyosabb válságát éli át Putyin, Navalnij igazi fenyegetést jelent rá

Országlása legsúlyosabb válságát éli át Putyin, Navalnij igazi fenyegetést jelent rá

Soron kívül oltották be a gyöngyösi polgármestert

Soron kívül oltották be a gyöngyösi polgármestert