szerző:
hvg.hu

A magyar gyerekek is lehetőséget kapnak a játéktervezésre, jövő héten tartják a rajzversenyt.

Idén harmadjára hirdette meg az Ifjú Játéktervezők Nemzetközi Rajzversenyét az IKEA. A pályázat lényege, hogy bárki létrehozhatja álmai játékát – a vállalat a legjobb rajzokból valódi puha játékokat készít, melyek világszerte kaphatóak lesznek az áruházakban.

Mint közölték, tavaly világszerte 52 ezer pályázat érkezett a rajzversenyre, a lakberendezési vállalat ezek közül végül tíz 5 és 9 év közötti gyermek illusztrációját valósította meg. A rajzok témáját illetően nincsenek megkötések, a tavalyi nyertes munkák között szerepel piros baktérium, béka-malac-majom, ikermadár, de kék kutya is. Az IKEA hangsúlyozta, a legabszurdabb elképzelés is megvalósulhat, hiszen a gyermekek és a fantázia világában minden lehetséges, nincsenek határok.

A rajzverseny november 3-a és 5-e között délelőtt 10-től este 8 óráig tart majd az IKEA budapesti és budaörsi áruházaiban. A versenyen 12 éves korig vehetnek részt a gyerekek 1-1 rajzzal, előzetesen regisztrálni nem kell, de a szülőknek IKEA Family klubtagnak kell lennie.

A három nap alatt elkészült rajzokból pedig az IKEA-dolgozókból álló zsűri fog áruházanként 20 rajzot kiválasztani, amelyeket feltöltenek majd a netre is. Ezekre ezután szavazni lehet majd, és a legjobb 4 rajz jut tovább a nemzetközi döntőbe.

Az utolsó fordulóban az IKEA svéd központjában a nemzetközi mezőnyből választanak majd 10-et, amelyekből tényleg játékot csinálnak. A kiválasztott alkotók 2017 januárjában kapnak majd erről értesítést, az idén tervezett plüssök pedig jövő karácsony előtt kerülnek majd a polcokra.

A tavalyi rajzok alapján készült puha játékok idén november 20-tól lesznek kaphatók, minden egyes puha játékfigura árából pedig 1 eurót jóváírnak az IKEA Foundation javára, amit a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására hoztak létre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: Kalifornia olyan most, mint a legdurvább katasztrófafilmek

Videó: Kalifornia olyan most, mint a legdurvább katasztrófafilmek

Adóvisszatérítést ígérve küldenek e-maileket csalók

Adóvisszatérítést ígérve küldenek e-maileket csalók

A Jó, a Rossz és a Csirke: itt a szezon legmenőbb karácsonyi reklámja

A Jó, a Rossz és a Csirke: itt a szezon legmenőbb karácsonyi reklámja

Horn Gábor lebuktatta a Fideszt: a liberálisok jó része a kormánypártnál van

Horn Gábor lebuktatta a Fideszt: a liberálisok jó része a kormánypártnál van

Ibrahimovic bődületes gólja lett az év találata Amerikában – videó

Ibrahimovic bődületes gólja lett az év találata Amerikában – videó

Annyira meleg novemberünk van, hogy nyílnak a tavaszi virágok

Annyira meleg novemberünk van, hogy nyílnak a tavaszi virágok