szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Docler Holding két új oldalt indított, de egy közösségi média alkalmazáson is dolgoznak.

Gattyán György, az ország egyik leggazdagabb embere, a Docler Holding tulajdonosa új online szolgáltatásokkal bővíti cégbirodalmát – írja az Origo. Az online streamelt pornóoldalhoz, a LiveJasminhoz hasonlóan a Docler Media most ugyanis újabb videostreaming-szolgáltatásokat kínál: az erotikus tartalmakon túl élő zenéért vagy jóslásért is fizethet a felhasználó.

A két új oldalt nemrég mutatták be a tengerentúlon: az egyik a SonicBox, ami egy zenés videostreaming-oldal, míg a másik az Oranum, ami szintén egy videostreaming-weboldal, és amely jóslással és jövendőmondással foglalkozik. Ezek mellett van egy frissebb projektjük is, a Cyranoz, amely körülbelül ugyanez, csak talkshow-kkal, ahol elsősorban amatőrök, kezdők mutathatják meg magukat, akik új platformokat keresnek maguknak.

Sipőcz Balázs, a cégcsoport amerikai központjának vezetője a lapnak azt mondta, a tengerentúlon is nagyon nagy a kereslet a jóslásra: az oldal látogatóinak körülbelül fele Amerikából jön. Többnyire angolszász nyelveken folyik a jóslás, de van kereslet német és francia jósokra is.

Maga a folyamat nagyon egyszerű: a leendő jósnak vagy zenésznek regisztrálnia kell az oldalon, a szolgáltató ellenőrzi, hogy "megfelelő minőségű szórakoztatást, műsort tud-e nyújtani", majd be is jelentkezhet az illető, és streamelhet kedvére. A felhasználó pedig az oldalon a jósok/zenészek közül válogatva kiválasztja, hogy kinek a jövendőmondásáért fizet, vagy kinek a zenéjét hallgatja.

A két oldal így ugyanarra a technológiára épül, mint a LiveJasmin, amely a felnőtt tartalmat szolgáltat és a világ egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító portálja.

A nyáron indult zenés oldal látogatottsága körülbelül havi 100 ezer, míg a jósoldal nagyságrendileg havi 1,5 millió egyedi látogatót vonzott szeptemberig. A két startup portállal szemben a LiveJasmin napi 35 millió egyedi látogatót tud elérni.

A Doclernél bíznak benne, hogy továbbra is a világ egyik vezető streamingszolgáltatója maradnak, ezért jelenleg azon dolgoznak, hogy akár egy-két havonta új platformokat tudjanak indítani az élő streaming terén, különböző témákat felölelve. Sipőcz szerint a virtuális valóság mellett az élő streamingszolgáltatásoké a jövő.

A cég amerikai irodájában egy social media alkalmazáson is dolgoznak, amelyet kifejezetten mobiltelefonra fejlesztenek, és amelyet az Instagram és a Snapchat konkurenciájának szánnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így kell profitot szerezni stadionüzemeltetésből: egyházi pénzzel minden könnyebb

Így kell profitot szerezni stadionüzemeltetésből: egyházi pénzzel minden könnyebb

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával

Orbánék pálfordulása is kellett ahhoz, hogy idáig fajult a viszony Ukrajnával