szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben a médiacégek szenvednek, 59 százalékkal nőtt a kék óriás reklámbevétele.

A Facebook éves összehasonlításban megháromszorozta a profitját, döntően annak köszönhetően, hogy 59 százalékkal emelni tudta a reklámbevételeit. A The Guardian összefoglalója hangsúlyozza, hogy a növekedést olyan időszakban érte el a közösségi oldal, amikor a hagyományos médiacégek kúsznak-másznak minden egyes reklámra költött dollár, font vagy euró után, és kénytelenek összébb húzni a nadrágszíjat, elbocsátani a munkatársaik egy részét.

A hirdetéseknek már 84 százalékát mobil eszközökön helyezte ki a Facebook, amelynek 1,79 milliárd olyan felhasználója volt, aki egy hónapban legalább egyszer bejelentkezett a fiókjába, és 1,18 milliárd olyan regisztráltja, aki naponta legalább egyszer nézi a fiókját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!