szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírások megsértése miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddtől felfüggesztette a Visonka Takarmánykeverő Szolgáltató és Kereskedelmi Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését.

A Visonka csupán a saját és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé a csődeljárás megszüntetéséről és a vagyonfelügyelői díjakról szóló rendkívüli tájékoztatását – írta közleményében az MNB.

A jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyen – bár ez szintén jogszabályi kötelezettsége lett volna – azonban már nem tette közzé ezeket az információkat. Az MNB megállapította, hogy a társaság technikai okokból átmenetileg nem tudja használni az MNB által működtetett hivatalos közzétételi helyet.

A jegybank a közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabályozott piacra bevezetett értékpapírok kibocsátóinak – a tőkepiacról szóló törvényben előírtak alapján – kifejezetten magas szinten kell gondoskodniuk tájékoztatási kötelezettségeik teljesítéséről. Azért, hogy valamennyi kibocsátó megfeleljen a jogszabályi előírásoknak, a cégeknek hozzáférést kell biztosítaniuk a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!