szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már ha elfogadják az Európai Bizottság javaslatát, amely megtiltaná az online kereskedőknek, hogy országonként különböző áron kínálják termékeiket.

Ugyanis most előfordulhat, hogy ugyanazon webáruház más-más árat jelenít meg a vásárlóinak attól függően, hogy azok melyik országból jelentkeztek be. Ezt a jelenséget hívják geoblockingnak, ami az Európai Bizottság érdeklődését is felkeltette: javasolják, hogy azt vegyék fel a diszkrimináció tiltott formái közé. A javaslatot a tagállamok is egyhangúlag támogatták, így ha azt megszavazzák, akkor már jövőre életbe léphet a jogszabály, vagyis például a magyarok is annyit fognak fizetni egy adott webáruházban, akár a portugálok, vagy az észtek.

Sőt, a javaslat eltörölné a roaming díjakat is, és lehetővé tenné, hogy az unió területén utazók, gond nélkül elérjék azokat a filmeket, zenéket vagy könyveket, amelyekre otthon feliratkoztak - írja az Ecommerce News.

Hatalmas bírsággal kergetheti külföldre a webáruházakat a kormány

Egy törvényjavaslat 200 ezres fogyasztóvédelmi bírságot helyez kilátásba a webáruházakkal szemben, miközben a normál boltok esetében ugyanez csak 15 ezer forint. Ha a törvény életbe lép, a kereskedőknek jobban megérné a határon túlról üzemeltetni egy szervert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!