szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vállaltan "a kormányhoz legközelebb álló" Echo Tv-t kissé feltőkésíti az új tulajdonos, a felcsúti polgármester.

Csütörtökön aláírta a szerződést Széles Gábor és Mészáros Lőrinc: az utóbbi üzletember egyik cégéé lett az Echo Tv.

A pénteki Magyar Hírlap "Nemzeti erők egyesítése" címmel közölt tudósítása szerint a jobbos televízióban technikai fejlesztéseket visznek véghez, és bővítik az állományt is.

Az igazgatóságban tag lesz a csatorna eddigi tulajdonosa, Széles Gábor is, aki korábban már elmondta, nemzeti elkötelezettségű tulajdonost keres a csatornának. Ez lett tehát a felcsúti milliárdos polgármester, akit Széles "korrekt és szerény" embernek tart, akivel politikailag félszavakból is értik egymást. A Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozónak mondott Opimus Press vette meg a Népszabadság kiadását felfüggesztő Mediaworks kiadóvállalatot is.

Széles szokásához híven nem köntörfalazott. Mint mondta,

a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló médium marad az Echo Tv.

A vállalkozó a Magyar Hírlapot továbbra is megtartja.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!