szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feltételekkel ugyan, de felvásárolhatja a Microsoft a LinkedIn üzleti közösségi oldalt - közölte az Európai Bizottság.

Jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a Microsoft felvásárolja a LinkedIn közösségi oldalt, a testület azonban feltételekhez kötötte a fúziót. A Microsoft eddigi legnagyobb felvásárlásáról van szó: a szoftveróriás 26,2 milliárd dollárt (több mint 8 ezer milliárd forintot) fizet az üzleti oldalért. Ezért a pénzért majdnem félmilliárd ember céges és személyes adatait integrálhatják a Microsoft üzleti csomagjába. A cég megőrzi a nevét, és a fúzió után is Jeff Weiner marad a vezetője, a versenytársak és az Európai Bizottság mégsem volt nyugodt.

A brüsszeli testület többek között azt vizsgálta, a Microsoft felhasználhatja-e az egyesülést arra, hogy erősítse saját termékeit (például a Windowst, az Outlookot vagy az Office alkalmazásait) az üzleti hálózatokban. Kicsit konkrétabban: például a LinkedInt előre feltelepítik-e a Windowst használó PC-kre, így megakadályozva, hogy más hálózatok is integrálódjanak az operációs rendszerbe. Vizsgálták még az online hirdetési szolgáltatásokra gyakorolt hatást, és azt is, hogy az összeolvadásnak mennyiben lehet piactorzító hatása.

A jóváhagyást elősegítette, hogy a Microsoft novemberben vállalta, a számítógépgyártóknak jogukban áll majd nem feltelepíteni a LinkedInt a windowsos gépekre, a felhasználók pedig bármikor letörölhetik azt. Az üzleti hálózatok ugyanakkor a jövőben is korlátozás nélkül érhetik el a Microsoft Office és Graph programjait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek