szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A megszokott pontozási rendszer helyett egyetlen mozdulattal értékelhetik a filmrajongók az alkotásokat a Kiflee rendszerében, ahol mindössze arról kell nyilatkozni, hogy megnéznék-e újra a filmet.

„Évek óta barátok vagyunk, és mindannyian nagy filmrajongók, de szinte sosem sikerült olyan filmet választanunk, ami mindenkinek tetszett volna” – meséli Gáspár Olivér, a Kiflee egyik kiagyalója. „Ezt elégeltük meg tavaly és elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan alkalmazást, ami segít megtalálni azokat a filmeket, amelyek mindannyiunk tetszését elnyerik.”

Nem kell többé vacillálni az értékelésnél, hogy ez most erős négyes vagy gyenge ötös, hiszen itt nem a klasszikus számokkal történő pontozás zajlik, egyszerűen csak egy dolgot kell eldönteni: soha többet nem néznéd meg, egyszer nézős, többször nézős vagy „örök klasszikus" – írja az Insiderblog.

Az elképzelés szerint ráadásul a filmrajongók többé nem vesznek el a kritikák és filmajánlók végtelenségében, ugyanis a magyar fejlesztésű mobilapplikációban olyan emberekre bukkannak, akik hozzá hasonló véleménnyel vannak az egyes filmekről, így garantáltan az ő ízlésüknek megfelelő filmeket ajánlanak majd nekik. Minél több filmet értékelünk, annál inkább személyre szabottan jönnek az ajánlások a többi felhasználótól, akik profilján nem csak azt láthatjuk, hogy miként értékelték az egyes filmeket, de százalékban meg is mutatja, hogy mennyire egyeznek az ízlések. A Kiflee csapat terve szerint közösségi funkciók is lesznek az alkalmazásban, a felhasználók tudnak majd egymással chatelni, de be is követhetik egymást, hogy azonnal értesüljenek az újabb értékelésekről, ajánlásokról, illetve idővel szeretnék összekötni az alkalmazást az online videótékákkal is.

A magyar és angol nyelven is elérhető applikáció november 23-án startolt az androidos felhasználóknak, és várhatóan decemberben érkezhet az AppStore-ba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez