szerző:
hvg.hu

Sokan kerülhetnek bajba, akik karácsony előtt utaznának haza Londonból.

Nem örülhetnek, akik két nappal karácsony előtt terveztek elutazni Londonból: a British Airways dolgozóinak egyik szakszervezete épp aznapra hirdethet sztrájkot.

A tiltakozók többsége a londoni Heathrow dolgozója. A repülőtéren már igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy nem lesz karácsony előtti káosz. A szakszervezet tagjai a British Airways dolgozóinak alig ötödét teszik ki – persze már ennyi ember is képes nagy káoszt okozni.

A szakszervezet szerint a repülőkön dolgozók nem keresnek eleget, sokaknak másodállást kell vállalniuk. A vállalat 2 százalékos fizetésemelést ajánlott nekik, de ez nem volt elég. Mint mondták, a dolgozók 84 százaléka már átesett depresszión vagy stresszen, mióta a British Airwaysnél dolgozik, olyan rossz ott a fizetés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!