szerző:
hvg.hu

Megállapodott a 2017-es bérekről a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete: a vállalat valamennyi munkavállalója magasabb fizetést kap idén.

A Spar Magyarország közel 13 ezer munkavállalója közül nagyjából 4 ezer fő fizetése nő a minimálbér, illetve a garantált bérminimum  jogszabályban rögzített  mértékére. A fennmaradó csaknem 9 ezer munkatárs bére ennél, különböző mértékben, de magasabb szintre emelkedik – derül ki a cég közleményéből.

A béren kívüli juttatásokról is megállapodás született: idén a Spar valamennyi dolgozója 100 ezer forintnyi készpénzes béren kívüli juttatásban részesül. Akik több mint öt éve sparosok, azok további 40 ezer forinthoz jutnak SZÉP-kártyán. Mindezeken felül megmarad a dolgozók 13. havi juttatása is, amely egyedülálló a hazai élelmiszer kiskereskedelmi szektorban – írták.

A Spar 2016-ban is 4 milliárd forint bérfejlesztést hajtott végre, 2017-ben pedig további 7 milliárd forintot szán erre a célra. Ezt csak kisebb részben – 1,5 milliárd forint erejéig – kompenzálja a járulékcsökkentés, a nagy része saját forrás.

Magyarország hatodik legnagyobb foglalkoztatója idén is folytatja a beruházásokat: új áruházak épít, valamint felújít meglévőket. Az idei magyarországi beruházási keret meghaladja a 22 milliárd forintot.  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!