szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igazi nagyágyúk nem végeztek ennek a listának az élén.

A Financial Times vizsgálta meg azt, hogy melyek a legeredményesebb fociklubok abból a szempontból, hogy a leghatékonyabban fizetik a játékosaikat. Ahogy a listát elemző Business Insider is kiemeli, a számolás módja bonyolult, de alapvetően azt nézte az angol lap, hogy a fizetésekhez képest mennyire teljesít jól egy-egy csapat, vagyis az jutott az élre, amely a legkisebb összeget fizeti a játékosainak ahhoz képest, hogy mennyire jó helyen végez a bajnokságban és kupákban.

5. Tottenham Hotspur

A londoni együttes híres arról, hogy nem hajlandó heti 100 ezer fontnál többet fizetni egyetlen játékosának sem. Akkor sem, ha emiatt nem tud leigazolni egy-egy sztárfocistát. A csapat mégis a második helyen áll a Premier Leauge-ben ebben a pillanatban.

4. (holtverseny) Everton

Annak ellenére, hogy sokkal kevesebbet fizet a játékosainak, mint a hat legnagyobb angol csapat, az Everton évek óta közel végez hozzájuk a bajnokságban.

4. (holtverseny) Monaco

Az együttes jelenleg vezeti a francia ligát, miközben sokkal kisebb összegből gazdálkodik, mint legnagyobb vetélytársai, például a Paris Saint-Germain. A klub híres arról, hogy a fiatal tehetségeket időben kiszúrja magának, 2015-ben például 32 millió fontért adta el Anthony Martialt a Manchester Unitednak.

2. Saint-Étienne

Nem kifejezetten fukarkodó klub, vannak nagyobb fizetések is nála, és jelenleg ötödik a francia bajnokságban, de a számok egyensúlyban vannak az eredménnyel.

1. Atlético Madrid

A legutóbb Bajnokok Ligája-döntőbe is bejutó, a Real Madridnak és a Barcelonának is állandó versenyt támasztó klub fizetései elmaradnak a nagy vetélytársakétól, és szintén jól teljesít a fiatal tehetségek gondozásában. Diego Costát például 32 millió fontért adta el 2014-ben a Chelsea-nek.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!