szerző:
Napi.hu
Tetszett a cikk?

De a Google annyit ér, mint a magyar GDP.

Már nem az Apple a legértékesebb brand a világon, hanem a Google - derül ki a napi.hu cikkéből. A Google márka értékét 109,5 milliárd dollárra becsülik, ami csaknem eléri Magyarország éves GDP-jét.

Az idei helycsere annak köszönhető, hogy a Google értéke 24 százalékkal nőtt, az Apple márkáé viszont 26 százalékot csökkent, 107,1 milliárd dollárra. Alig marad el tőle az Amazon, amelyet 106,4 milliárdra becsülnek a Brand Finance szakértői.

A tíz legértékesebb vállalat közül nyolc amerikai, köztük az AT&T, a Microsoft, a Verizon, a Walmart és a Facebook. Az élmezőnybe befért még a dél-koreai Samsung és a kínai ICBC bankholding.

Az ágazatok között egyértelműen a techcégek vették át a vezetést, míg tíz éve még a bankszektor volt a legerősebb.

Hosszú távon az egyik nagy vesztes a Coca-Cola, amely 2007-ben a legértékesebb márka volt 43,1 milliárd dollárral. Visszaesésének oka az üdítőital egészségtelen hatásának visszhangja, amit a Coke Zero és a hasonló cukormentes termékek sem tudtak megállítani. Ugyanezt a hatást szenvedték el a gyorsétteremláncok, legfőképp a McDonald's.

Magyar vállalat az első ötszáz között nem szerepel. A közép-európai térségből egyedül az osztrák Red Bull energiaital-márka került a legnagyobbak közé.

A részletes elemzést itt olvashatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

Gulyás Gergely: George Clooney-nak jobban áll, mikor tanult szöveget mond

Gulyás Gergely: George Clooney-nak jobban áll, mikor tanult szöveget mond

Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre