szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiderült végre, ki rendezte az Orbán-rokonok több mint hárommilliárd forintos tartozását.

A tulajdonosai révén Mészáros Lőrinchez kapcsolható Hórusz Faktorház fizette ki a Cider Alma 3,2 milliárd forintos tartozását – derült ki a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) válaszából, amelyet a Hír TV közérdekű adatigénylésére adott.  

Magyar Nemzet írta meg januárban és Hír TV is beszámolt arról, hogy valaki visszafizette a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak azt a 3,2 milliárd forintos tartozást, amelyet Orbán Viktor rokonainak cége halmozott fel. A pénzzel eredetileg a Cider Alma Kft. tartozott az állami cégnek. A követelést a kereskedőház harmadik félre ruházta át, aki december utolsó napjaiban rendezte a számlát. 

A Hír TV korábban hiába kérdezte, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. akkor még nem árulta el, hogy ki fizette vissza a több mint hárommilliárd forintot.

444.hu írta meg korábban, hogy a Cider Alma Kft. egy olyan cégcsoportot fog össze, amelyben Orbán Viktor sógora és a kormányfő feleségének unokaöccse is feltűnik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!