szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legnagyobb francia gimnazista szervezet (SGL) megelégelte a Bonnote.fr honlap fizetős szolgáltatásait. A SGL szerint a házi feladatok,vagy otthoni dolgozatok megoldásához, elkészítéséhez nyújtott internetes segítség az oktatás „uberizációját” jelenti, és növeli a szakadékot a gazdag és a kevésbé tehetős diákok között.

 A Bonnote.fr nyújt valóban hasznos segítséget is. Egy diák, akár egyetemista, akár középiskolás, kérhet bizonyos feladattípusokat és ezekre megkaphatja a megoldást. Ez segíti a vizsgákra, az iskolai dolgozatokra való felkészülést. De beütheti a felhasználó a házi feladatnak kapott matekpéldát is vagy egy filozófiai dolgozat címét is. Ezekre is jön megoldás, de nem ingyen. Egy háromoldalas házi dolgozatért például 66 eurót kell fizetni. A SGL szerint a jól eleresztett diákok így még tovább növelhetik előnyüket a szerényebb anyagi körülmények között élőkkel szemben. Ez ellentmond az egyenlő esélyek elvének, ezért a gimnazistákat tömörítő szervezet a Bonnote.fr működésének felfüggesztését követeli – írja az AFP.

Ez a honlap Franciaországban nemrég indult, az Egyesült Államokban viszont már régóta működnek hasonló, fizetős megoldásokat kínáló internetes szolgáltatások. A Bonnote.fr egyébként azt mondja, hogy a diákok minél jobb felkészítése a célja és kiváló szakembergárdával dolgozik. Ebben is van igazság, és eleinte a honlap a fizetős szolgáltatásokat 18 éves korhatárhoz kötötte, legalábbis elvben. Az utóbbi időben azonban már a középiskolások házi feladatainak megoldását is „árulni kezdte”, ezen akadt ki a SGL. A szervezet azt akarja, hogy alakuljon át a honlap, és középiskolásoknak ne kínáljon fizetős szolgáltatásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foci-Eb: az ír kormány szerint túl korai dönteni arról, lehet-e negyed ház a dublini stadionban

Foci-Eb: az ír kormány szerint túl korai dönteni arról, lehet-e negyed ház a dublini stadionban

Kórházba került Kovács László volt külügyminiszter

Kórházba került Kovács László volt külügyminiszter

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet