szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb neveket jelentettek be a 2017-es Brain Bar Budapest előadói közül.

Az Európa legnagyobb jövőfesztiváljaként emlegetett eseményre szépen lassan csöpögtetik a neveket. Most az alábbi hat előadót fedték fel:

  • Ari Popper: A világ egyik legmenőbb cégének tartott vállalkozás alapítója. A kaliforniai SciFutures több, mint 100 elismert sci-fi írót alkalmaz, akik személyre szabott forgatókönyvekkel segítik az ügyfelek termékfejlesztését. Olyan ügyfelekkel dolgoznak, mint a Ford, a Pepsi vagy az Egyesült Államok haditengerészete.
  • Lucy McRae: Sci-fi művész, rendező és testépítész, aki az emberi alkalmazkodóképesség határait feszegeti. Lucy korábban klasszikus balettet tanult és a Philips távoli jövőt kutató laboratóriumát is vezette. Elektromos tetoválásokat és érzelmeket érzékelő ruhákat tervezve épít hidat az emberi képzelet, a tudomány és a technológia között.
  • Inna Braverman: Az Eco Wave Power társalapítója, amely a tenger hullámaiból termel energiát. Első erőművét 26 éves korában helyezte üzembe az izraeli Jaffában. Négy évvel később ő vezette az első hullámenergia erőmű kihelyezését a Földközi-tengeren.
  • Tomotaka Takahashi: A Robo Garage társalapítója és a Tokiói Egyetem professzora. Egyedülálló humanoid robotok tervezésével és megépítésével foglalkozik. Gyerekkorában Astroboy megszállottja volt, ez inspirálta azt a nézetét, hogy az emberek csak hozzájuk hasonló testtel rendelkező robotokhoz tudnak kötődni, hideg és visszataszító gépekhez nem.
  • Marije Vogelzang: A világ első eating designere. Két, Amsterdamban és Rotterdamban működő kísérleti étterem elindítása után jelenleg orvosi projekteken dolgozik kórházaknak. Az általa alapított Dutch Institute of Food&Design tavaly nyitotta meg kapuit.
  • Köves Slomó: A többgenerációs rabbicsaládból származó Slomó 14 éves korára találta meg saját hivatását. Közép-Európa egyik legaktívabb vallási vezetője New York, Pittsburgh és Párizs jesivájiban nevelkedett. Amellett, hogy a Magyar Honvédség tábori főrabbija, Slomó alapította Budapest első héber-magyar kéttannyelvű óvodáját és általános iskoláját.

A Brain Bar Budapestet június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren.

Rovarevők és a lábnyom nélküli ember is jön a Brain Barra

Az Európa legnagyobb jövőfesztiváljaként emlegetett eseményen előad az ökológiai lábnyom nélkül élő férfi, vagy az emberiség étrendjébe bogarakat vizionáló cég is. Megmenthetjük-e a bolygót, ha rovarokat eszünk, vagy ha nullára redukáljuk ökológiai lábnyomunkat? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ az idei Brain Bar Budapest most bejelentett előadói: Árvai Péter: A Prezi társalapítója és igazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Meghalt egy 18 éves koronavírusos beteg

Meghalt egy 18 éves koronavírusos beteg

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden