Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?

Pollux Hotel Zrt. néven új szállodacéget jegyeztetett be Mészáros Lőrinc.

Ötvenmillió forint alaptőkével szállodacéget alapított Pollux Hotel Zrt. néven a felcsúti polgármester egyik családi vállalkozása, a Mészáros Gasztro Kft. E tavaly júniusban létrehozott cég vásárolta meg a közelmúltban a Témadesign Kft.-t, amely a ötcsillagos Andrássy Rezidencia gazdája.

A vendéglátás iránt ellenállhatatlan vágyat érző Mészáros Lőrinc a kempinskis, hunguestes múlttal rendelkező Somlyai Zoltánt alkalmazta a Pollux részvénytársaság vezetésére. Ő jegyzi a budapesti belvárosi Mahart-házas, az Apáczai Csere János utca 11.-be bejegyzett Pannon Tessera Hospitalis Zrt.-t is, amelyet tavaly nyáron alakítottak ugyancsak szállodacégként, de a közelmúltban ingatlanhasznosítóvá alakították. Erről az ingatlanról a sajtóhírekben úgy tudósítottak, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az üzleti köreihez kapcsolódik.

A Pannon Tessera első részvényese Somlyai, neki van 76 törzsrészvénye, de létezik 24 elsőbbségi részvény is, amelyből 23 osztalékelsőbbséget, 1 pedig elővásárlási jogot biztosít. Az utóbbiak tulajdonosa nem nyilvános, azok nevét a cég részvénykönyve rejti.

Magyarországon egyébként nem fut szálloda Pollux néven, a svájci Zermattban viszont létezik a Hotel Pollux, amely egy négycsillagos alpesi vendéglátóhely a 4478 méter magas Matterhorn csúcs közelében. Ugyanakkor jelenleg a névazonosságon túl semmi sem utal arra, hogy a felcsúti székhelyre bejegyeztetett Pollux Hotelnak köze lenne a svájci szállodához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szalai Anna Gazdaság

Mi az a fény a 3-as metró alagútja végén? Mészáros Lőrinc

Tovább csúszik a 3-as metró felújítása. Tarlós István reményeivel ellentétben legkorábban ősszel kezdhetnek hozzá a vonal infrastruktúrájának felújításához. Így aligha rendezhetnek csinnadrattás avatót a 2019 őszi önkormányzati választásokra.

Alig lesz tavaszi méz idén a hideg miatt

Alig lesz tavaszi méz idén a hideg miatt

Járványügyi szakértő a nyitásról: Most egy kis türelem nagy nyereséget hozhat

Járványügyi szakértő a nyitásról: Most egy kis türelem nagy nyereséget hozhat

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok