szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Direkt 36 cikke szerint Rogán Antal feleségének cége egy olyan épületben bérel irodát, ami két jordán üzletember egyik üzlettársáé. A két külföldi befektetővel polgármesterként jó viszonyt ápolt Rogán Antal, a Váci utcai hoteljük megnyitóján is részt vett annak idején a feleségével együtt.

Rogán Cecília és Sarka Kata közös cége tavaly októberben egy olyan naphegyi irodaházba költözött, amelynek tulajdonosa, Váradi Ernő több mint tíz éve üzletel Sameer Hamdannal és Zuhair Awaddal, a két jordán származású üzletemberrel, akik jó viszonyt ápoltak Rogán Antallal azután, hogy 2006-ban az ötödik kerület polgármestere lett – derítette ki a Direkt36.

Az oknyomozó portál cikke szerint Rogán Antal és felesége 2012 szeptemberében részt vett a Váci utcai Estilo hotel megnyitóján. A szálloda két tulajdonosai az előbb említett jordán származású üzletemberek, akik harminc éve élnek Magyarországon, az állampolgárságot 2013-ban kapták meg.

A Forbes magazinnak korábban azt mesélték, hogy ifjúsági szállások üzemeltetésével, textilkereskedelemmel, pénzváltással kezdték, és ma már tizenkét szállodájuk van Budapesten, köztük luxuskategóriások és menő butikhotelek. A szállodák közül hat az V. kerületben van: ebből öt már működik, a hatodik a Párizsi Udvarban nyílik majd meg.

Rogán Antal polgármesterként került velük szoros kapcsolatba: eladta nekik a kerület egyik értékes ingatlanát, részt vett több rendezvényükön, és a két üzletember nyilvánosan is elbüszkélkedett azzal, milyen nyitott volt a politikus a kapcsolatépítésre.

Rogán Cecília és Sarka Kata közös cégét Nakama&Partners-nek hívják, fele-fele részben tulajdonosok, a cégnyilvántartás szerint a cég fő tevékenysége reklámügynöki tevékenység. Korábban Törökbálinton volt a székhelyük, onnan költöztek át az elegáns környékre, egy felújított irodaházba.

Sarka Kata az oknyomozó portálnak azt állította: véletlen összefüggésről van szó, mert nem is ismerik az épület tulajdonosi körét, amelytől a helyiséget bérelik, piaci áron. A pontos összeget nem árulta el. Azt sem tudni, mekkora a pontos alapterület.

Az épületet a cégén keresztül birtokló Váradi Ernő nem akart nyilatkozni a Direkt 36 cikkéhez.

Rogán Antal tárcájának sajtóirodája annyit üzent, hogy a megkeresésnek „Rogán Antal miniszter úr közéleti tevékenységéhez nincs köze”.

A két jordán származású üzletember nevében pedig a cégük igazgatója azt mondta, hogy nem tudják, mi történik a Derék utcában, az irodaépülethez nincsen ugyanis közük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry