szerző:
MTI

Kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Konzum PE Magántőkealap a Konzum Nyrt. 25 forint névértékű részvényeire 86,64 forintos árfolyamon. A Konzum igazgatósága nem javasolja az ajánlat elfogadását a részvényeseknek.

A felajánlott ár megegyezik az ajánlat felügyelet részére történő benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárával. Az ajánlatot április 14. és május 15. között fogadhatják el a részvényesek - közölte a Konzum. 

A társaság igazgatósága viszont nem javasolja a részvényeseknek a vételi ajánlat elfogadását. Véleményükben azt írták, a határozat elfogadásának időpontjában a részvények tőzsdei árfolyama magasabb, részvényenként 123 forint volt.

Hozzátették, a cég érdeke, hogy a közkézen lévő részvények minél nagyobb számban megmaradjanak, és "ezáltal biztosított legyen a szükséges széleskörű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága".

Az ajánlattevő is tőzsdén akarja tartani a céget hosszabb távon. 

Az ajánlattevő a vételi ajánlat során összehangoltan jár el a Konzum Management Kft.-vel, a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-vel, valamint Mészáros Lőrinccel és Jászai Gellért Zoltánnal, akiknek a nevében a vételi ajánlatot a Konzum PE Magántőkealap teszi meg. 

Az összehangoltan eljáró személyek az ajánlat megtételének időpontban 75 százalékos befolyással rendelkeznek a Konzumban: a Konzum PE Magántőkealap 45 százalékkal, Mészáros Lőrinc 19,57 százalékkal, Jászai Gellért pedig 10,43 százalékkal. 

Jászai Gellért tölti be az igazgatóság elnökének posztját a Konzumban, az ajánlattal kapcsolatos véleményt is ő írta alá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!