szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A juhászból lett üzletember a Facebookon jelentette be pénteken a nagy vételt.

„Visszavásároltuk a stadiont a Stadler alapítvány részére, az adásvételi szerződést aláírtuk” – közölte a Facebookon a korábban áfacsalásért elítélt vállalkozó. Azt is bejelentette, hogy rendezvényekre, konferenciákra és sportrendezvényekre is igénybe vehető lesz az akasztói aréna, sok konkrétumot azonban nem tudni.

A rangado.hu-nak Stadler József ugyanakkor elmondta, egy bizonyos összeg még mindig hiányzik ahhoz, hogy a Stadler-alapítvány teljes egészében a magáénak tudja a létesítményt. A juhászból lett börtönviselt vállalkozó éppen ezért várja a felajánlásokat, az adományozók különböző kedvezményeket ígér – pl. szállás, rendezvények, konferencia, éttermi szolgáltatás, üzleti találkozók 0-24 óráig, horgászat, reklámfelület elhelyezése. Stadler tisztázta, hogy saját csapatot már nem akar, de szeretné, ha lennének sportrendezvények a stadionban.

A tizenkétezres stadion 1993 és 1998 között a Stadler FC otthona volt, de mára leromlott állapotba került. Azt nem tudni, mennyiért vásárolta most vissza Stadler József. Az Index szerint korábbi hirdetésekben 220 millióért árulták az arénát a hozzá tartozó parkolóval és szállodával együtt.

A Blikk márciusban írta meg, hogy körülbelül egy évvel szabadulása után öt év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Stadler Józsefet. A vádirat szerint 2007-2010 között hamis számlák felhasználásával, jogtalan haszonszerzés céljából adót kísérelt meg visszaigényelni, 420 millió adótartozással vádolják. A bírói tanács döntése szerint a 66 éves üzletember legkorábban büntetése felének letöltése után bocsátható szabadlábra. A lap úgy tudja: az üzletember és védője is fellebbez a döntés ellen, így a Szegedi Ítélőtáblán folytatódhat a több éve zajló ügy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Bors: Újra csúcsra törne Stadler, már hétvégén szerbekkel üzletelt

Elmondása szerint máris kapott üzleti ajánlatot Szerbiából Stadler József, akit szombat hajnalban engedtek ki a nagyfai börtönből. A vállalkozó szabadulása után pezsgőt bontott és halászlevet evett Akasztón – írja a Bors. A lapnak mesélt arról is, hogy a rácsok mögött két agyvérzést élt túl.

712 lóerős lett az új Mercedes-AMG kupéterepjáró

712 lóerős lett az új Mercedes-AMG kupéterepjáró

L. Simon László múzeumi miniszteri biztos lesz

L. Simon László múzeumi miniszteri biztos lesz

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak