szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egy fontos lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy az EU Bírósága is kimondja: hagyományos taxitársaságként kell kezelni az Ubert.

Hagyományos közlekedési vállalatnak minősül az Uber, így hiába az innovatív koncepciója, érvényesíthető rá a hagyományos taxitársaságokra vonatkozó nemzeti szabályozás – foglalt állást az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka. Ez végleges bírósági ítéletnek még nem számít, a főtanácsnok csak indítványt adhat, ezt viszont a bíróság az esetek nagy részében el szokta fogadni.

Az Uber arról szeretné meggyőzni a luxembourgi székhelyű törvényszéket, hogy nem egy fuvarozó társaságnak számít, hanem digitális szolgáltatást nyújt. Ezzel eldőlhetne az a kérdés, hogy egy alkalmazásalapú startup mentesülhet-e a hagyományos vállalatok számára előírt szigorú szabályok alól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább drágulhat a gyümölcs, a fagy elvitte a barackot

Tovább drágulhat a gyümölcs, a fagy elvitte a barackot

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Az MVM megveszi az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t

Az MVM megveszi az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t