szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A biztonsági intézkedés eddig csak az egyes muszlim többségű országokból, illetve Törökországból Amerikába tartó járatokat érintette, de a washingtoni kormány kiterjesztené.

Az Egyesült Államok kiterjesztetné a laptoptilalmat a repülőgépek utasterében Európára is – értesült a Reuters.

A márciusban bevezetett biztonsági intézkedés eddig csak egyes afrikai és ázsiai muszlim többségű országokat, illetve Törökországot érintette. A laptopokat azért nem lehet többé fölvinni a gépekre, mert azokban viszonylag könnyű robbanószerkezetet elrejteni. Az USA után az Egyesült Királyság is bevezette a tilalmat.

A Reuters most hivatalos, de meg nem nevezett forrásokra hivatkozva írja, hogy egyes európai országokból érkező gépeknél is tiltanák a számítógépek használatát a fedélzeten. Az új szabályt hamarosan bejelenthetik Washingtonban. A kiterjesztett intézkedés érintené a United Airlines, a Delta Air Lines, valamint az American Airlines Group légitársaságokat. Egyelőre nem tudni, hogy mely országokra vezetnék be a korlátozást, de egy tisztségviselő Nagy-Britanniát említette.

A döntéshozók még vizsgálják azt a kérdést, hogyan lehet biztosítani, hogy a lítium akkumulátorok ne robbanjanak fel a poggyásztérben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Laptoptilalom: washingtoni fegyver a feltörekvő konkurencia ellen?

Megoszlik a szakértők véleménye arról, technikai szempontból helyes döntés-e a laptoptilalom, amit az Egyesült Államok, majd Nagy-Britannia vezetett be több közel-keleti és észak-afrikai országra, illetve légitársaságra. Négy társaságnak különösen fáj a korlátozás – derül ki az e heti HVG-ből.

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Bántalmazással vádolja volt barátnője a US Open döntősét

Bántalmazással vádolja volt barátnője a US Open döntősét