szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte naponta köt gigaüzleteket a Mészáros-család. Most a felcsúti polgármester öccse örülhet.

Nyugodtan várhatjuk a telet: Mészáros Lőrinc testvérének cégétől vásárol sószórókat a Magyar Közút Zrt. – az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent keretszerződést az Átlátszó szúrta ki. A Mészáros János tulajdonában levő Agro-Felcsút Kft. nettó 770,2 millió forintért vállalta azt, hogy 85 kisebb és 29 nagyobb teljesítményű sószórót szerez be az állami útkarbantartó cég számára.

A felcsúti cégnek ez a második elnyert tendere, ám az érték itt csaknem százszorosa az előző, 2015-ben a Várkert Bazár karbantartásához szükséges gépek beszerzésére elnyert összegnek. Tavaly ősszel pedig a MÁV szerződéseinek a listáján vette észre a 24.hu, hogy a cég 35 millió forintért szállít abroncsköpenyeket az állami vasúttársaságnak.

A mostani szerződés nagy falat a honlappal sem rendelkező cég számára: az utolsó elérhető mérlege alapján 2015-ben 855 millió forint árbevételt ért el, ami alig haladja meg a mostani szerződés értékét.

A Mészáros-birodalom minden képzeletet felülmúló bővüléséről a friss HVG-ben olvashatnak átfogó anyagot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parragh László az újabb szigorításokról: Nem volt más választás

Parragh László az újabb szigorításokról: Nem volt más választás

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban