szerző:
hvg.hu

Dühös, negatív, gyűlölködő kommentek árasztották el az egyik győri bevásárlóközpont Facebook-oldalát azután, hogy gyermeknapi meglepetésként kisoroszlán-bemutatót állítottak fel csütörtökön a plázában. A vezetőség eleinte próbálta védeni az ötletet.

Állítólag volt, akinek tetszett, a győri Árkád Facebook-oldalára érkezett kommentek alapján viszont úgy tűnt, hogy egységesen felháborította a közönséget a pláza gyermeknapi "meglepetése". A jelek szerint a bevásárlóközpont nagyon rosszul jött ki az ügyből.

A kisoroszlán négy hónapos, a különböző források Kira és Kiara néven is emlegetik. Csütörtökön posztolták ki az Árkád Facebook-oldalára, hogy megérkezett hozzájuk az állat, és mindenki mehet megnézni. A poszthoz csatolt fotón is látszott, hogy szerencsétlen kölyköt számára teljesen idegen környezetbe kényszerítették, és egyáltalán nem tűnt nyugodtnak ettől.

Az első negatív kommentek után a pláza még védekezni próbált. "Megnyugtatunk mindenkit, hogy egyáltalán nem kell aggódni a kis Kiráért. Az oroszlánok természetüknél fogva szinte egész nap nyugodtan fekszenek. Itt van vele a gondozója is, aki folyamatosan felügyeli őt" – írták a Facebookon. Ez a bejegyzés csak olaj volt a tűzre, sok hozzászóló erősen vitatta azt az állítást, hogy az oroszlánok természetüknél fogva egész nap nyugodtan fekszenek. Volt, aki azt vetette fel, hogy egy ilyen fiatal állatot nem lett volna szabad elszakítani az anyjától.

Az Árkád Győr vezetősége közleményben is védekezni próbált. Szerintük nincs szó állatkínzásról, és arról sem, hogy elszakították volna a családjától az állatot. Hivatkoztak a kölyök egyik gondozójára, aki szerint Kira egy emberek között nevelkedő oroszlánkölyök, és úgy kellett megmenteni édesanyjától, miután az a kicsi két alomtestvérét megette a születésük után. Az érdi Noel Tanya állatkoordinátora biztosított mindenkit, hogy a kisoroszlán számára egyáltalán nem szokatlan az emberek közelsége. Azt is mondta, hogy csak három órán át volt látható a plázában, végig ott volt vele, és egyáltalán nem engedték simogatni.

Máté Richárd, a győri Árkád vezetője sajnálta, hogy „ez a jó szándékú gesztus kivívta sokak nemtetszését, de szerencsére jóval többen vannak azok a látogatók, akik számára kellemes és emlékezetes program volt testközelből látni az állatok királyát – ha csak „kicsiben" is”.

Az Árkád Győr Facebook-oldaláról időközben törölték a kisoroszlánról szóló posztot, így az azokhoz érkezett kommenteket is. A felháborodás azonban nem csillapodott, a más témában közzétett bejegyzések alá írták meg véleményüket a felhasználók az oroszlánbemutatóról még pénteken is. Voltak, akik a pláza Facebook-oldalára adtak rossz értékelést a kisoroszlán miatt. Sőt, Facebook-csoportot is létrehoztak, amelyben követelték, hogy vigyék ki a bevásárlóközpontból az oroszlánkölyköt.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Ugyan kis ország vagyunk, de azért kár, hogy hátul vagyunk ezen a listán

Ugyan kis ország vagyunk, de azért kár, hogy hátul vagyunk ezen a listán

Videó: Elon Musk megpörkölte a Csillaghajó hőpajzsát, 1300+ fokot is kibír

Videó: Elon Musk megpörkölte a Csillaghajó hőpajzsát, 1300+ fokot is kibír

Üzent Erdogan, szerinte ki kell végezni a christchurchi tömeggyilkost

Üzent Erdogan, szerinte ki kell végezni a christchurchi tömeggyilkost

Bors: Vajna Tímeának költöznie kell

Bors: Vajna Tímeának költöznie kell

Mit jelenthet a Fidesz felfüggesztése a Néppártban?

Mit jelenthet a Fidesz felfüggesztése a Néppártban?

Mesterlövész lőtt ki egy gázpalackot Szederkényben

Mesterlövész lőtt ki egy gázpalackot Szederkényben