szerző:
hvg.hu

A Humbák művek mögött álló „atya” médiadiktátornak nevezte Mark Zuckerberget.

„Tegnap a Facebook minden üzenet nélkül törölte ezt az írásom, (vélhetően) mert a borítóképen Aylant, a partra sodort halott kisfiút használtam. Noha a szándékos képhasználat oka egyáltalán nem a gyászlájk gyűjtögetés volt, hanem egy nagyon mély nyomot hagyó ikon megfelelő kontextusba helyezése a köztudatban, ez a legkevésbé sem érdekelte a szólásszabadság ellen kereszteshadjáratot hirdető zuckerbergi algoritmusokat” – írja mai posztjában Tibi atya.

Azt sérelmezi, hogy korábban Aylan képe hónapokig keringett a Facebookon, és egyfajta ikonjává vált a menekült-tragédiáknak, most mégis szemet szúrt. Azt is megjegyzi, hogy most Ariana Grande pózol a legjobb sminkjében állandóan a manchesteri robbantás túlélőivel. És ezzel a Facebooknak nincs baja.

Tibi atya ezért visszatette a törölt cikkét egy fátyolos szemű kiskutyával.

„Szégyellem magam érte, de ha szeretném, hogy egyáltalán megjelenhessen a cikk, engednem kell Zuckerberg csuklócsavarásának, és alázatosan letérdelnem a médiadiktátor píszí közösségi regulái előtt. Csak a fogam közt sziszeghetek szolidan amíg a diktátor engedi, utána talán azt sem. Dicsértessék!”

Az inkriminált cikk arról szól, hogy a korábban vicces-ironikus postjairól híres Tibi atya miért postol komoly témákról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!