szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korrupcióról, az Alexandráról és a Quaestorról is kérdeztük a felszámolók egyesületi elnökét.

A HVG e heti számában interjút közöl Somogyi Ferenccel, aki távozik a Felszámolók Országos Egyesületének éléről, miután helyére a nemzeti fejlesztési miniszter bizalmasát választották meg.

Somogyi Ferenc azt mondja, az Orbán-kormány 2011–2012-ben ért el a felszámolókhoz, azóta nem számít az egyesület véleménye. Mélységesen megdöbbentőnek tartotta, amikor például az egyesületet mellőzve pályáztatta meg a kormány újra a felszámolói státusokat. A legtöbb felszámolónak ma már nincs munkája, „hiába tekinti őket a közvélemény csókosoknak, felének még a fennmaradása is kétséges” – mondja a leköszönő elnök.

Somogyi Ferencet többek között az Alexandra könyves birodalom és a Quaestor felszámolásáról is kérdezte a HVG, az interjú a lap e heti számában olvasható.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!