szerző:
hvg.hu

A föld alatti metrómegálló is egy grúz-izraeli cégcsoport kezébe kerül, bár terveik nyilván az állomás fölé magasodó irodaházzal vannak. A cég tulajdonosa, Michael Gagel Habony Árpád barátja – írja a Heti Válasz.

Habony Árpád közeli barátaié, a Princess pékséglánc grúz-izraeli tulajdonosaié lesz a Puskás Ferenc Stadion metróállomás feletti irodaház – értesült a Heti Válasz. A lap friss számában megjelent cikk szerint a tulajdonszerzéssel a BKV üzleti terve is számol, amelyet már jóvá is hagyott a főváros. Az érdekcsoport vételi jogát már be is jegyezték az ingatlan-nyilvántartásba.

A BKV Zrt. menedzsmentje már korábban javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek, engedjék, hogy a metróállomást és a fölötte tornyosuló irodaházat privatizálhassák és eladhassák a ciprusi cégeken keresztül működő grúz-izraeli cégnek.

Michael Gagel cége, a Welt-Stadt Immobilien (WSI) Kft. plázát és irodaházat alakítana ki a csúnya, ám forgalmas csomóponton. Gagel korábban közös bulifotókon szerepelt Habony Árpáddal, a miniszterelnök tisztázatlan státuszú tanácsadójával, a lap cikkében közzé is tettek egy közös, mosolygós fotót a párosról.

A BKV javaslatát eleinte nem is terjesztették a közgyűlés elé, ám az bekerült a vállalat idei üzleti tervébe, s így áprilisban a testület elé került, el is fogadták. Az ingatlan tulajdoni lapján pedig megjelent a WSI vételi joga.

A WSI már 2008-ban megszerezte a közel 8000 négyzetméteres terület 17,2 százalékát – a rossz állapotú Stadionok-irodaház parkolóját – mégpedig a lap szerint "felfoghatatlanul alacsony, 48 millió forintos" áron. Az eladást a BKV két akkori SZDSZ-es igazgatósági tagja, Tóthfalusi György elnök és Forró Zoltán, Demszky Gábor volt főpolgármester korábbi kabinetfőnöke intézte. Gagel cége ezáltal az osztatlan telek résztulajdonosává vált. A felek együttműködési megállapodásban rögzítették, hogy 60 napon belül az elővásárlási joggal is felruházott grúz-izraeli értékcsoporté lesz a Hungária körút 46. szám alatti ingatlan 100 százaléka.

Mivel a metrós szakszervezetek tiltakoztak, és büntetőfeljelentést is tettek az ingatlanbiznisz miatt, a főváros jó időre jegelte az üzletkötést. A nyomozás is arra jutott, hogy a BKV teljes tulajdoni hányadát nem értékesítették, így le is zárták az ügyet.

A mostani vételár a hetilap értesülése szerint bő egymilliárd forint,

ebből a WSI megszerzi a telek nagyobbik részét is. Mivel az eladást nem előzte meg versenyeztetés, ez a jóval magasabb összeg sem tekinthető piacinak. A lap szerint a kétkijáratos, föld alatti metrómegálló is az új tulajdonosok kezébe került.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gyakrabban kereshet majd a Google-ön, ha ezt az új funkciót bevezetik

Gyakrabban kereshet majd a Google-ön, ha ezt az új funkciót bevezetik

Újabb nagyvárosokból tiltják ki a dízel autókat Németországban

Újabb nagyvárosokból tiltják ki a dízel autókat Németországban

Fegyvert karácsonyra?

Fegyvert karácsonyra?

Elhunyt Princz Gábor

Elhunyt Princz Gábor

Szenvedett Rossi, míg az észtekkel játszott a csapata

Szenvedett Rossi, míg az észtekkel játszott a csapata

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Rendőrautó karambolozott Délegyházán