szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A térfigyelő kamerák felvételei segítségével térképezte fel a rendőrség a csalókkal együttműködő nőket. Azt is leírták, hogy milyen trükkökkel maximálták a kicsalt pénzt a sörözőben.

Harminc rendőr ütött rajta szombaton éjjel a Váci utca egyik turisták átverésére szakosodott sörözőjébe, a police.hu-n a korábbi közleményekkel részletesebb cikket is közölnek az esetről. Az eredeti beszámolót mi is lehoztuk, azt itt olvashatja el.

A rendőrök azt állítják a cikkben, hogy másfél éve, 2016 januárjától "körvonalaztak" a beérkező feljelentések "több szempontból aggályos tevékenységet". Ez nem tűnik jó reakcióidőnek, hiszen ahogyan megírtuk, a Váci utca közepén álló pubnak (amelynek neve hol The Pubként, hogy Central Pubként bukkan fel, de egyik számlájukon csak Pubnak írják magukat) a rossz híre már 2014-ben megvolt, holland tévések például már évekkel azelőtt lebuktatták a helyet, hogy azt a magyar rendőrség megtette volna.

A feljelentő turisták a magát II. osztályúnak valló étterem és pub irreális túlszámlázásáról, az alkalmazottak esetenkénti fenyegető fellépéséről és vélhetően a vendéglő működéséhez köthető nők csalárd magatartásáról számoltak be – írják a rendőrők, akik azt mondják, a nyomozást nehezítette, hogy a becsapott koreai, dán, amerikai, orosz, kínai, venezuelai, kanadai, holland, brit, egyiptomi, izraeli és francia állampolgárok elutaztak, és nehéz volt velük a kapcsolattartás. Az viszont segítette a nyomozást, hogy a neten már híre ment a csaló helynek.

A Váci utcai térfigyelő kamerák révén megfigyelték azokat a nőket, akik ebbe a pubba csalják be a kuncsaftokat. Huszonkilenc konzumnőt azonosítottak be, akik a késő esti órákban szólították le a férfiakat a pub előtt, mindig külföldieket, és mindig ugyanebbe a pubba hívták egy italra a férfiakat. Korábban azt írták az átvert turisták, hogy a nők időnként nem helybéli lakosnak álcázták magukat, például térképpel játszották el, hogy keresnek egy pubot, amely aztán persze a csaló pub lett.

Aztán arról is szó van a cikkben, hogy fogyasztás közben két trükköt vetettek be a csalókkal összejátszó konzumnők, hogy ne részegedjenek le a nagy italozásban: az egyik, hogy a valódi szeszesitalok helyett ők csak szörpöt kaptak. A másik, hogy valódi töményet kaptak, de azt a felhajtás után visszaköpték egy odakészített energiaitalos dobozba.

Volt, hogy

3 kávéért, 3 konyakért, egy sörért és egy palack borért 350 ezer forintos számlát

3 habzóborért, 3 kis Unicumért és két koktélért 250 ezres

3 gulyáslevesért, 2 borért, egy sörért 250 ezres

egy koreai vendég elé 626 ezer forintos számlát tett le a pincér.

Egy olvasónk be is küldött egy túlszámlázást: 

Elképesztő számlák bizonyítják a Váci utcai turistacsapda pofátlanságát

Olvasónk a helyszínen győződött meg a rendőrség által lekapcsolt csapat hatékonyságáról.

A nők persze nem akartak beszállni a számlába, vagy csak kevés pénzzel tették meg, és ha a vendég problémázott, akkor kidobóemberek jelentek meg az asztalnál, akik a pénzt követelték, és el is kísérték a külföldit az ATM-hez.

A szombaton lekapcsolt tizenhárom ember közül kettő konzumnő volt, a budapesti H. Ritát (39) és a szigetszentmiklósi B. Mariann Brigittát (25) tetten érték, amint egy amerikai állampolgár ittasságát kihasználva pénzt csalnak ki tőle.

Rajtuk kívül előállították és bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a budapesti R. Gaston Miklóst (58) és 52 esztendős feleségét, a szintén fővárosi O. Enikőt (38), L. Mónikát (38), A. Annát (24), É. Pétert (48), B. Balázst (35), a fóti D. Zsolt Csabát (47), a mérai Sz. Petrát (19), a budaörsi B. Diánát (26) és a neszmélyi B.-né B. Edinát (45).

A női elkövetők részben beismerő és egymásra terhelő vallomásokat tettek, kihallgatásuk után szabadon bocsátották őket, a férfiak őrizetbe vétele megtörtént, előzetes letartóztatásukra indítványt tettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!