szerző:
hvg.hu

Látványos változások történtek az eszéki fociklub eredményében mióta Mészáros Lőrinc lett az új tulajdonos.

Mészáros Lőrinc 2016 legelején szállt be az eszéki fociklubba, mely akkorra már egyre komolyabb gazdasági problémákkal küzdött – idézte fel az mfor.hu.

A felcsúti polgármester érkezésével azonban gyökeres fordulat következett be, amit az NK Osijek 2016-os éves beszámolója is alátámaszt.

A beszámoló szerint Mészáros felbukkanásának első évében már sikerült látványosan növelni a klub bevételeit, a 2015-ös 19,2 millió kuna után tavaly 32,4 millió folyt be az Osijek kasszájába, ami 68 százalékos növekedést jelent.

Ez forintra átszámolva azt jelenti, hogy a 656,7 millió forint 1,13 milliárdra emelkedett.

A beszámoló azonban nem részletezi, hogy milyen tételeknek köszönhető a növekedés, így nem tudni, hogy a szponzori pénzek, a kereskedelmi bevételek vagy esetleg a jegyeladások állnak-e a háttérben.

A bevételekkel szemben a kiadások is tetemes növekedést mutatnak, köztük is az anyagjellegű ráfordítások ugrottak meg: az előző évi 3,9 millió kuna (163 millió forint) után tavaly 12,6 milliót (azaz 520 millió forintot) költöttek el.

A személyi jellegű ráfordításokon sem spóroltak, hiszen 63 százalékkal többet számoltak el ezen a soron: a korábbi 9,5 millió kuna után 15,5-et, ami forintban kifejezve 393 milliót és 639 milliót jelentett. Ebből csak a bérköltség 521 millió forint volt tavaly.

A bevételek és a költségek eredményeként végül 1,1 millió kunás veszteséget mutattak ki, ami 45 millió forintnak felel meg.

Vagyis Mészárosnak nem sikerült még nyereségessé tenni a klub működését, viszont sokkal kedvezőbb helyzetben zárhatták a 2016-os évet az előzőnél, akkor ugyanis még 661 millió forintnak megfelelő mínuszt könyvelt el az előző tulajdonosi kör.

Az eredmények javulásával párhuzamosan a klub tartozását is sikerült csökkenteni. Hosszú lejáratú kötelezettségként ugyanis 15,2 millió kunát tüntettek fel a korábbi 19,6 millió után.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bombameglepetés: a Felcsút megverte a Ferencvárost a bajnokságban

Bombameglepetés: a Felcsút megverte a Ferencvárost a bajnokságban

Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen

Üldögél a nő, amikor két majom az ölébe toppan és szexelni kezd (videó)

Üldögél a nő, amikor két majom az ölébe toppan és szexelni kezd (videó)

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser