szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemrég megvásárolt kempingre terhelt jelzálogot a B3 Takarék veszi át - állította a Magyar Nemzet. A Konzum Nyrt. a tőzsdén cáfolta az állítást.

Egyre több jel mutat arra, hogy a korábban kevéssé ismert B3 Takarék még szorosabbra fűzi a kapcsolatait Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, illetve annak üzleti körével – írta a Magyar Nemzet.

Nemrégiben egy Mészáros üzlettársához köthető cég vette meg áron alul a kiváló fekvésű, 3,6 hektáros balatonakali kempinget. A Strand Holiday Kemping legfrissebb tulajdoni lapjából kiderült, hogy június végén valóban megkezdődött az ingatlan átírása az új tulajdonosokra. Utóbbiaknak azonban nem lesz könnyű dolguk: rájuk hárul az a teher is, hogyan váltják majd ki az ingatlanon bejegyzett 144 millió forintos és egy jelentősebb, 76 millió eurós, azaz 23 milliárd forintos jelzálogot - áll a Magyar Nemzet cikkében.

A lap szerint a tulajdoni lapon az is látható, hogy a Zion Europe Kft. tulajdonosi bejegyzésre vonatkozó kérelme után egy héttel a B3 Takarék nyújtott be jelzálogbejegyzés iránti kérelmet. Nem tudni pontosan, hogy a B3 kiváltja-e a 23 milliárd forintot érő jelzálogot, vagy egy újabbat alapít – tették hozzá. A lap szerint mindenesetre a kemping becsült értéke mindössze 1,2 milliárd forint lehet, ami nem indokolná ekkora jelzálogok bejegyzését.

A cikk megjelenését követően a tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt. a BÉT honlapján, rendkívüli tájékoztatásban cáfolta a cikk állításait. Közleményük szerint a "a Balatonakali 616/2 hrsz-ú ingatlant érintő, annak tulajdoni lapjára a Zion Europe Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. tulajdonszerzését megelőzően már bejegyzett zálogjogra, annak finanszírozás igénybevételével történő megszüntetésére, fenntartására vonatkozó közlések, feltételezések – valótlanok, teljesen téves következtetésekre adnak alapot, figyelemmel arra, hogy az érintett ingatlan megvásárlásával a Zion Europe Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. tulajdonszerzését megelőzően bejegyzett zálogjog a törvény erejénél fogva megszűnik, a zálogjog az ingatlan tulajdoni lapjáról törlésre kerül." Vagyis a jelzálog lekerül az ingatlanról az adásvétel után, írja a Konzum, egyben jogi lépéseket helyezett kilátásba a cikk miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csúnya visszaeséssel kezdte az évet a hazai lakáshitelezés

Csúnya visszaeséssel kezdte az évet a hazai lakáshitelezés

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén