szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tovább bővíti a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MFB pontok hálózatát, ezek kialakításából kiveti részét a most a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe tartozó NHB Növekedési Bank, valamint az MKB, amelyben közvetve szintén tulajdonos Szemerey.

A fejlesztési bank 200 új MFB-pontot akar kialakítani 2030-ig - írta a Zoom, amely az erről szóló tender eredményeiről számolt be.

A tenderre egyetlen ajánlat érkezett, a nyertes bankkonzorcium vezetője az OTP Bank, tagjai a MKB Bank, Gránit Bank és az NHB Növekedési Bank.

Az előzetesen becsült beszerzési ár 28,8 milliárd forint volt, ám a nyertes bankkonzorcium végül 33,4 milliárdért vállalta a feladatot.

A portál szerint egy MFB pont kialakítása – amely nem áll többől mint egy asztalból és a hozzátartozó ügyintézőből – 167 millió forintba kerül az állami tulajdonú fejlesztési banknak.

Az MFB pontok az uniós visszatérítendő támogatások eloszlatására szolgálnak.

A korábbi, MFB-pontok kialakítására kiírt tendereket az állami tulajdonban lévő Budapest Bank, a szintén erős állami kontroll alatt működő takarékszövetkezeti hálózat és a FHB Bank nyerte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most lett balhé abból, hogy nyugati családoknak szülnek gyereket az ukrán nők

Most lett balhé abból, hogy nyugati családoknak szülnek gyereket az ukrán nők

Lemondott a Barcelona elnöke

Lemondott a Barcelona elnöke

A NASA talált valamit a Holdon, nagy bejelentésre készülnek [frissítve]

A NASA talált valamit a Holdon, nagy bejelentésre készülnek [frissítve]