szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 24.hu értesülése szerint hétfőn elbúcsúzott munkatársaitól a kormánybarát hírportál egyik felelős szerkesztője.

Felmondott Németh Róbert, az Origo.hu impresszumában szereplő négy felelős szerkesztő egyike – írja a 24.hu. A lapnak Németh Róbert kedden telefonon megerősítette, hogy ő maga kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését, de a döntése indokairól nem akart semmit mondani. Annyit tett hozzá, hogy máshol fog dolgozni – azt nem tudni, hol.

Németh Róbert korábban a TV2-nél dolgozott, majd a Faktornál, ami időközben a Ripost.hu portfóliójába került. A Faktortól a vele már korábban is együtt dolgozó György Bencével, illetve több más ex TV2-ős faktorossal együtt érkezett az Origóhoz, ahol hétfőn búcsúzott el kollégáitól.

Az Origót nemrég felvásárolta a Magyar Stratégiai Zrt., ami Matolcsy György jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a cége. A hírportáltól nemrég távozott az általános vezérigazgató-helyettes, az informatikai fejlesztések vezetője és a kereskedelmi vezető, de a rovatoknál is sok személyi változás volt. Korábban például felállt a teljes Tech rovat, májusban a Sport rovatból is többen távoztak, áprilisban pedig felmondott a fotórovat vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Első fokon négy év börtönt kapott a mentős orrát eltörő férfi

Első fokon négy év börtönt kapott a mentős orrát eltörő férfi

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői