Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?

Újra megpróbálják bejegyeztetni a Grand Hotel Bohemia és a Grand Rock szállodacégeket. A vállalkozások mögött Szepesi Richárd idegenforgalmi vállalkozó áll, aki eladta a hegyaljai Andrássy Rezidenciát Mészáros Lőrincnek.

Nagy tervek formálódnak Grand hotelekről – a júniusi kudarc után e héten ismét megpróbálják bejegyeztetni a Grand Hotel Bohemia és a Grand Rock szállodacégeket. Mint a HVG a múlt hónapban elsőként megírta, Szepesi Richárd áll a cégek mögött, aki legutóbb akkor került a hírekbe, amikor tavaly karácsonykor Mészáros Lőrincnek eladta a hegyaljai Andrássy Rezidenciát. Az új cégek bejegyeztetése az adószám megszerzésének késedelme miatt akadt el. A második próbálkozás várhatóan sikeres lesz, és a cégek most megkapják a bírósági jóváhagyást. Mindkét céget Szepesi hozza össze, a részvényeken ő és a tavasszal létrehozott cége, a Dreamland Holding Zrt osztozik.

Az Egyesült Államokban is tanult Szepesi a szállodaszakma egyik sikerembere. 44 éves, Egerszalókról indult és 6 éve díjat kapott a Magyar Szállodaszövetségtől: ő lett az Év szállodása az egerszalóki Shiraz és a felsőtárkányi Bambara hotelek vezetéséért. A mostani terjeszkedés részint családi alapú, a felesége Kante Awa is benne van igazgatósági tagként az új vállalkozásokban. Ő egyébként Nagy Róza korábbi jegybanki főigazgató lánya, aki Szepesihez hasonlóan jogász és gyakorlott vállalkozó. Kante Awa nyert már budapesti trafikot is, miközben a jegybankhoz tartozó Giró Elszámolásforgalmi Zrt.-nél dolgozik.

Az 5-5 millió forint alaptőkéjű cégeknél Szepesi a kisebbségi részvényes, de osztalékelsőbbségi és vétójogot biztosító papírjai vannak. Ez arra utal, hogy a többségi tulajdonos Dreamland előbb-utóbb külső kézbe kerül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!