Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?

Tőkeinjekciót kapott Csák János üzletember, volt londoni nagykövet tanácsadó cége. A Mészáros Lőrinc-féle MKB is besegített.

Új részvényesek szálltak be Csák János és Szabadhegy Péter tanácsadó cégébe, az Arete Zrt.-be. A tőkeemelés során a jegyzett tőke 5 millió forintról 72,5 millió forintra nőtt, de a pénzinjekció valójában nagyobb, mert az új papírok kibocsátási összértéke 295,35 millió forint. A most társuló részvényesek a Creacity Kft., az A&J Solutions Kft., a Bolenitus Kft., Császár Csaba szervezetfejlesztési tanácsadó és az MKB Inkubátor Kft.

A legnagyobb beszálló az MKB-bankcsoporthoz tartozó kft., amely startup cégek támogatására szolgál. A Balog–Mészáros–Szemerey trió által fémjelzett bank cége 275 milliót fektetett be az Aretébe, és ezért elsőbbségi részvényt is kapott: két igazgatósági tagot a kft. nevezhet meg, és azt kötelező elfogadniuk a többieknek. Később Csák és Szabadhegy (akik mindketten voltak londoni nagykövetek és most együtt a szavazatok többségével rendelkeznek) a részvényeik egy részétől is megválnak. A cégben igazgatósági tag Böszörményi-Nagy Gergely, aki Csák mellett 30 százalékos tulajdonosa a Design Terminal Nonprofit  Kft.-nek is. A Design Terminál „kultúrpolitikai és ifjúságpolitikai feladatok megvalósítására, tehetséggondozásra és kreatívipari termékek megismertetésére” idén 600 millió forinthoz jut. A vállalkozásfejlesztő cég elődje állami háttérintézményként ugyanezzel foglalkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máshogy jönnek majd a Windows-frissítések

Máshogy jönnek majd a Windows-frissítések

Egy 37 éves férfi volt a járvány legfiatalabb áldozata tegnap

Egy 37 éves férfi volt a járvány legfiatalabb áldozata tegnap

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság az Iszlám Állam korábbi tagját, Hasszán F.-t

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság az Iszlám Állam korábbi tagját, Hasszán F.-t