Juhász Gábor
Juhász Gábor
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

De mi lesz a Danube Business sorsa Finkelstein után?

A két Orbán-tanácsadó, Habony Árpád és az amerikai Arthur Finkelstein 2015 márciusában alapított Londonban közös céget, amely most hivatalosan közölte a brit cégnyilvántartással, hogy az elhunyt Finkelstein meghatározó személyes kontrollja megszűnt a cég fölött. Így e befolyásoló helyzetben egyedül Habony maradt a hivatalos cégbírósági listán.

A cégnél – amelyet a századvéges Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztője vezet – az bonyolítja a helyzetet, hogy míg Habony magánszemélyként tulajdonos, Finkelstein egy cégén keresztül volt az. A Danube fele ugyanis az 1972-ben alapított, az Egyesült Államokban bejegyzett Arthur J Finkelstein & Associates Inc kezében van, és a tanácsadó halálával ez nem változott. Az 5 ezer fontos törzstőkén testvériesen osztoztak, így vélhetően azon a 100 ezer fonton is, amelyet osztalékként tartalmaz a 2016-os Danube-mérleg.

Ha érdekli, pontosan hol is működik Habony Árpád és Arthur Finkelstein cége Londonban, itt megtudhat róla minden részletet. Egy képet addig is mutatunk a Habony Towerről:

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!