szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Olvasóink és munkatársaink beszámolóiból kiderül, mekkora hatással van egy hétvégére, ha a Tesco dolgozóinak egy része leteszi a munkát. Írja meg ön is tapasztalatait az [email protected] címre.

A Tesco-sztrájkról szóló híreket itt követheti.

Ön érez valami a Tesco-sztrájkból?
Ha Tescóban vásárolna, de nem sikerült; ha vásárolt, de nehézkesebb volt, mint máskor; ha vásárolt és semmi különlegeset nem tapasztalt, írja meg nekünk élményét az [email protected] címre.

Szombat délelőtt tízkor kezdődött, és a tervek szerint egész nap tart a Tesco-dolgozók sztrájkja. Most arra vagyunk kíváncsiak, miként élik ezt meg a vásárlók. Munkatársaink sorra keresnek fel boltokat, de közben gyűjtjük olvasóink beszámolóit kommentekből, a Facebookról, illetve a nekünk küldött levelekből. Ezekből válogatunk.

©

Bécsi út, negyedórával a sztrájk kezdete előtt

Munkatársunk szerint ekkor még rendben mentek a dolgok, három kassza működött, de több nem is tűnt indokoltnak. A parkoló is félig üres volt. A vevőszolgálatnál pár dolgozó beszélgetett, alighanem ők voltak a sztrájkolók.

Fogarasi út, szombat reggel 10.10

Kollégánk at félig tele parkoló fogadta. A bolt bejáratánál nem volt kiírva semmi figyelmeztetés arról, hogy sztrájk lenne. A boltban sem volt semmi különös, a pénztáraknál nem voltak sorok. Itt tehát vagy nem sztrájkoltak, vagy a cég kezelte a helyzetet.

Székesfehérvár, "kis Tesco", szombat reggel 10.20

D.K. olvasónk tescós dolgozó. Ő úgy tudja, a fehérvári kis Tescóban jelentős fennakadások voltak szombat reggel, már diákok se mentek be. Azt valószínűsítette reggel, hogy a bolt be fog zárni.

Büdaörs, szombat délelőtt

G.D. olvasónk szerint minden rendben van, nincs fennakadás.

Köki, szombat délelőtt 11.00

Kollégánk beszámolója szerint 3 kassza üzemel, „diákokkal”. Tízméteres sor volt, az önkiszolgáló fizetésnél egy vezető segített a vásárlóknak. A biztonságiak szerint a húspultnál senki sem dolgozott.

©

Budapest, Fogarasi út, szombat

K. A. írta: Ma délelőtt igyekeztünk még bőven a sztrájk előtt bevásárolni a Fogarasi úti Tescoban, 9-re értünk oda. A szokásosnál jóval kevesebben voltak, és mivel a sztrájk még nem kezdődött, a polcok is fel voltak töltve. A pénztárnál viszonylag rövid volt a sor. A pénztáros a megszokottnál nagyságrendekkel gyorsabb volt, amin nagyon meglepődtem. A mögöttem álló úr megkérdezte tőle, mikor sztrájkolnak, mire mondta, hogy ő nem sztrájkol, mert ő diákmunkás. Elmosolyodtam, és gratuláltam, hogy sokkal gyorsabb, mint a rendes pénztárosok. Részemről Ő biztosan megérdemelne akár kétszeres fizetést is, mivel kétszer olyan gyorsan szolgált ki, mint amihez hozzá vagyok szokva. 

Budapest XI. Fehérvári út, szombat dél

SZ. B. írja: A Tesco Expressz zárva. Dolgozók bent vannak, de az ajtó zárva. Rajta nyomtatott kiírás, miszerint sztrájk miatt zárva. 

Hódmezővásárhely, szombat délelőtt

K. I. olvasón írja: Ma voltam a hódmezővásárhelyi Tescóban vásárolni. Minden a szokásos üzemben zajlott, csak később itthon olvastam, hogy ma sztrájkolnak elvileg,. Mivel támogatom őket nem mentem volna vásárolni,ha tudok róla.

Hatvan, helyzetkép szombat délben:

 Dr. T. F.: Nem vagyok benne biztos, de valószínű, hogy Hatvanban is TESCO-sztrájk van. Erre utal, hogy özönlik a gékocsiforgalom még tíz óra után is a városba, holott hétvége van, és ilyenkor nem szokott csúcsforgalom lenni. A TESCO a város északi szélén van, nem a város közepén, vagy túlsó szélén. Mindennek valószínűleg azaz oka, hogy az emberek a városba mennek bevásárolni azokat a dolgokat amiket a TESCO mellett nem lehet megkapni.

Köki, szombat 13.00.

Kollégánk két képet is küldött, egyet az úgynevezett húspultról:

©

Egyet pedig az önkiszolgáló kasszákról - merthogy csak ezek működtek. Hogy hova lett a korábban már említett három kasszás, az rejtély.

©

Eger, szombat 13.15.

Munkatársunk az egri Tescónál járt. Nem mehetett be, de kívülről megmutatta, mekkora élet van ott. Hát szinte semmi:

©

Esztergom, szombat 13.30

H. M. olvasónk írja: 10 óta csak az önkiszolgáló megy 2 emberrel. Átlagos sorbanállás 1 óra. De nem adják fel. Pedig 3 percre innen 2 másik multi is van. 1 kg. kenyérrel képesek kiállni a sort. Persze közben káromkodnak, hogy miért kell ezt. A bejáratnál itt se figyelmeztetik az emberek. Az igazgató azt mondta, hogy nem zár be. Az üzlet tele otthagyott bevásárlókocsikkal, mert azért vannak bőven, akik belátják nem ér ennyit egy bevásárlás. 

Balatonboglár, szombat 13.45

V.L.G.: Sztrájk? Tesco sport és szabadidő napok Balatonbogláron a Platán strandon. Fergeteges méretben.

Valahol Magyarországon, szombat 14.00

B. B. olvasónk írta: A Tesconál dolgozom, szerettem volna sztrájkolni ,de mivel pihenőnapos vagyok, a főnökök nem engedték meg.Sok furcsaság van. Sztrájkot is úgy tudtam meg, hogy kolléga  szólt. Aki épp műszakban volt ,annak szóltak és megkérdezték akar-e sztrájkolni. Ha igen, felírták a nevét egy füzetbe.

Budapest, Campona, 14.30

Sz. H. Zs.: Félórája jöttem fel a XXII. kerületi Camponában lévő Tescoból, ahol a világon semmilyen változás nem volt, hacsak annyi nem, hogy a máskor dugig tele parkoló most félházzal üzemel. Az önkiszolgáló pénztárban ugyanúgy ott voltak az eladók, vásárló viszont jóval kevesebb volt mint máskor szombaton szokott lenni.  Itt egyébként ritka rendes, vevőközpontú kiszolgálók vannak.

Gödöllő, szombat délután

M. É.: Gödöllőn a Tesco nyitva volt délben. Kevesen voltak. Friss kenyér nem volt, alap zsömle viszont igen. Nem volt húspult, felvágottas azonban nyitva volt. Nem voltak asszisztensek, takarítók, pakolók sehol, koszt, szétdobált termékeket láttam elég sok helyen. Négy pénztár működött és az önkiszolgáló is. A pénztáros kedves volt, humoros is. Gyorsan végeztünk, nem volt kellemetlen helyzet.

Komárom, szombat délután

E. G.: Nitva van az áruház, de csak egy kassza üzemelt, illetve az önkiszolgáló kasszák. A működő kasszánál hatalmas sor állt, a biztonsági őr pedig negyed négykor jelezte, hogy oda már senki ne álljon, mert félkor az is bezár. Ellenben az önkiszolgáló kasszánál öt perc alatt végeztem, így nekem nem okozott gondot a dolog. Főleg az idősebb vásárlók reklamáltak,amíg ott voltam, hogy ők nem tudnak/nem akarnak az önkiszolgáló részén fizetni - volt közülük aki egyszerűen betolta a teli kocsit a sorok közé és távozott, ez a biztonsági őrt láthatólag nem zavarta.

Újbuda Tesco, szombat délután

Munkatársunk beszámolója szerint az Újbuda Tescóban 10 ember dolgozik, mondta egy tescós. A vevőszolgálatban meg a pultokban nincs munka, de mást mindent meg lehet venni, és a kasszákban is dolgoztak.

Esztergom, szombat délután 16.46

H. M. olvasónk ismét jelentkezett, és elmondta: itt is bezár az bolt.

Budapest, Aréna plaza, szombat 17.00

Kollégánk írta: a plaza szombat délutáni rend szerint tömve, a tescóban is vannak sokan, de minden rendben zajlik. A grillpulton kívül minden nyitva. 22 pénztárból 6 működik, nem diákok ülnek bent, és 3-4-en állnak sorba. A zöldséges polcokat viszont nem töltik, az feltűnő egyedül.

Esztergom, szombat öt óra

Tájkép csata után:

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt