szerző:
hvg.hu

Az üdítőt forgalmazó lengyel cég ezentúl On Lemon néven fut tovább a szerzői jogok megsértése miatt.

A John Lemon brand öt éve indult, ekkor kezdte működését az a lengyel cég, amely limonádé után már John Lemon-gyümölcsleveket és John Lemon-kólákat is piacra dobott, és az Egyesült Királyság mellett 13 másik európai ország bárjai és éttermei számára forgalmazta azokat.

De ennek most vége, ugyanis a szóvicc néhai alanyának özvegye, Yoko Ono szerzői jogok megsértése miatt perelte volna be a céget, ha önszántukból nem változtatják meg a nevüket. Sokat nem kellett őket győzködni: az italok brit forgalmazójának képviselője azt nyilatkozta, hogy a terméken olyan startupok dolgoznak, akik nem tudnák megfizetni az Ono ügyvédei által megpendített milliós összegeket, így ezentúl On Lemon néven fut majd a brand.

A váltás 2017 novemberétől lép életbe, így minden legyártott terméket október végéig értékesítenie kell a cégnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!