szerző:
hvg.hu

Az ügynek összesen hat vádlottja van, köztük két villanyszerelő, akik rengeteg pénzt kértek azért, hogy szemet hunyjanak manipulált villanyórák felett.

A Debreceni Törvényszék csütörtökön másodfokon is bűnösnek találta egy vesztegetési ügy vádlottjait, köztük egy szolgáltató két egykori villanyszerelőjét. Az ítélet jogerős – tudósít a Dehir.hu.

A két férfi alkalmanként 300 és 700 ezer forint közötti összegeket kért, majd kapott olyan fogyasztóktól, akikről tudták, hogy lopják az áramot. A pénzért cserébe viszont megígérték, hogy elintézik a kiszabott kötbér törlését, vagy azt, hogy fizetési könnyítést kapjanak a csalók.

Az ügy többi vádlottja közvetítő, illetve áramlopó fogyasztó volt.

A Debreceni Járásbíróság tavaly első fokon bűnösnek mondta ki mind a hat embert. Az elsőrendű vádlott 6 év 10 hónap, a másodrendű 4 év 10 hónap szabadságvesztést kapott – ők a két villanyszerelő, az ügyész esetükben súlyosbításért fellebbezett.

A másodrendű vádlott beismerő vallomást tett, társa viszont az utolsó szó jogán is ártatlanságát hangsúlyozta.

A törvényszék úgy találta, hogy az elsőfokú bíróságon kiszabott szabadságvesztések, büntetések súlyosítása nem szükséges.

A másodrendű vádlott leghamarabb akkor helyezhető szabadlábra, ha büntetésének felét letöltötte. Társát a rendőrök megbilincselték és azonnal átvitték a megyei büntetés végrehajtási intézetbe – derül ki a tudósításból.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!