szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tévénézők biztosan jól ismerik azt a formát, amikor mondjuk az időjárásjelentés végén elhangzik, hogy a napos perceket ez a bizonyos cég támogatta.

Átlagosan napi kétszáz támogatói tévéhirdetést vetítettek le a tévécsatornák 2017 első fél évében – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb jelentéséből, amely arra is rávilágít, hogy a reklámok többsége az építőiparhoz kapcsolódott-írja a Magyar Idők.

A legtöbb cég által támogatott televízióműsor a TV2 Mokkája volt, a reggeli magazinban 83 vállalat jelent meg támogatóként. A csatorna az időjárás-jelentése kapcsán is igen jól járt: a legtöbb, 12 822 szponzorüzenet itt volt látható. A legtöbb támogatói hirdetés szintén a TV2-n jelent meg, a 30 198 megjelenés azonban negyedével elmarad a múlt év azonos időszakában mért 39 961 hirdetéstől.

A leggyakrabban szereplő támogatócég az Új Ház Centrum Zrt. volt 2229 hirdetéssel, ezt követi a Fundamenta Lakáskassza Zrt. (1795) és a Leier Hungária Kft. (1676). A vizsgált időszakban több mint ezer cég 1534-féle támogatói üzenete 67 049 alkalommal jelent meg.Nagyot ugrott a szponzorhirdetések száma az RTL Klubnál, a tavalyi 13 982-ről 19 911-re. A Duna TV esetében nem tapasztalható számottevő változás, az idei első fél évben 4285, tavaly 4277 hirdetés jelent meg a képernyőn.
Díj- és nyereménytárgyról szóló spot 55 műsorban volt látható, és ez az összes támogatói hirdetés 11 százalékát fedte le. Az ilyen jellegű támogatások elsősorban a Mokkához (920) kapcsolódtak, és a nyeremények zömét a szabadidőszektor képviselői ajánlották fel – 1722 darabot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!