szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amennyi pénze a kerületnek és a rendőrségnek van, az elég a kormány szerint arra, hogy rendet tartsanak Erzsébetvárosban.

Kíván, illetve tud-e a kormány több forrást biztosítani, hogy a bulinegyedben lakók hétköznapjai és hétvégéi élhetőbbek legyenek? Ezt kérdezte a DK-s Oláh Lajos az NGM-től. Tállai András válaszában azt írta: Erzsébetváros egyre több helyi adót szed be, állami támogatásokat már most is kap, ez pedig elég kell, hogy legyen a többletköltségekre. Ezekből a bevételekből lehet takarítani, illetve a közterület-felügyeletet is finanszírozni az államtitkár szerint.

Azt is hozzátette: a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítja a bulinegyed közbiztonságát is, ehhez a személyi és a technikai feltételek is rendelkezésre állnak.

Egy hasonló kérdésre Tállai korábban azt válaszolta: az önkormányzati finanszírozást az állami költségvetés rendezi, azon nem lehet változtatni év közben.

A konfliktus történeti-gazdasági hátterét részletesebben bemutattuk – a helyzet jóval bonyolultabb, mint hogy a csöndre vágyó lakók és a vendéglátósok harcaként próbálják leírni. A  cégek és a lakók nagyon hasonló problémáktól szenvednek, erről itt olvashatnak bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meggyilkoltak egy bűnügyi újságírót Görögországban

Meggyilkoltak egy bűnügyi újságírót Görögországban

Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok