szerző:
hvg.hu

Tényleg nem lesz parkolóház a Duna Aréna teljes, elbontott lelátójából.

Ahogy hétfőn megírtuk, a budapesti vizes világbajnokságra épült uszodakomplexum ideiglenes lelátójának egyes részeit az Inter-Metal Recycling Kft. hulladékfeldolgozójába szállították. A Zoom.hu értesülését kedden megerősítette a cég tulajdonos-ügyvezetője, azt azonban nem árulta el, hogy kivel szerződtek a bontott elemek elszállítására és feldolgozására.

Azt viszont elmondta a lapnak Vincze Gábor, hogy a vasszerkezeteket hulladékként, roncsolt állapotban vásárolták meg, normál kereskedelmi úton és fizetési feltételekkel.

A lelátóelemeket kohászati felhasználásra alkalmas méretre vágják, majd újrafeldolgozzák.

Korábban többször megírtuk, hogy Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások kormánybiztosa sokszor elmondta: az ideiglenes lelátókat később 100 százalékban újra felhasználják. "Az elemeket a Hungexpo területére visszük, ahol P+R parkolóház épül a segítségükkel" – idézte őt a Magyar Idők.

A lapnak a témában feltett kérdéseire a Duna Aréna építtetője, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyelőre nem válaszolt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!