szerző:
hvg.hu

Túlfizetve nincsenek a McDonald's dolgozói, de azért sok magyar kkv-nek össze kell szednie magát, ha versenyre kíván kelni az alkalmazottakért a gyorsétteremlánccal.

Nem árul zsákbamacskát a McDonald's, egyenesen a kirakatba tette a béreket – írja a Pénzcentrum, és ezt szó szerint kell érteni. Az egyik étterem kirakatában kiszúrt plakát szerint a garantált 8 nettó bér 8 órában nettó 120 ezer forint, a teljes juttatási csomag pedig nettó 136 ezer forint. A lap emlékeztet rá: a saját egységekkel és franchise-rendszerben is működő lánc egy másik étterme nettó 160 ezer forintos, éjszakai műszakok vállalásával együtt nettó 225 ezer forintos bért kínál.

Ezek az összegek az új belépőkre vonatkoznak, a nagyjából kéthónapos tréning után. Kezdő bérekről beszélünk tehát, melyek előrelépés esetén még emelkedhetnek is.

A legfrissebb adatok szerint nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 197 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 205 500 forint. Ez bruttó 300 ezer forint körüli összeget jelent.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!