szerző:
hvg.hu

Ezúttal a Hajós Alfréd uszodáról derült ki, hogy drágábban készült el az eredetileg tervezettnél.

Tegnap 346 millió forinttal lett drágább a vizes világbajnokság – ma csupán 79 millió forintos lett az áremelkedés. Az Átlátszó vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben az újabb tételt: ezúttal az derült ki, hogy a Hajós Alfréd uszoda lett drágább, mint ahogyan azt tervezték.

A hivatalos tájékoztatás szerint a miskolci Boto Bau Kft. azért költött 870 helyett 949 millió forintot az uszodára, mert pótmunkákat kellett elvégezniük. A lelátók alapozására és átépítésére, az aggregátorok helyének alapozására, a világítástartó oszlopok megerősítésére, valamint biztonsági világítás telepítésére kellett az eredetinél több pénzt kiadni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!