Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Lorenzo Gancia irányításával lett nemzetközi hírű a piemonti pezsgő.
Életének 88. évében elhunyt Lorenzo Gancia, az olasz pezsgő egyik atyja, a család nevét viselő piemonti pezsgőgyár tulajdonosa. Ganciát az észak-olasz Canelliben érte a halál szombaton.
Vezetése alatt vált nemzetközi hírűvé a piemonti pezsgő. A gyárat Carlo Gancia alapította 1850-ben Piemontban, Olaszország északnyugati részén, majd leszármazottjai vették át a vállalkozás irányítását.
Lorenzo Gancia vezetése alatt vált a pezsgőpincészet nagyvállalkozássá, melyet 2012-ben Rusztam Tariko vodkagyáros és vállalkozása, a Russzkij Sztandart 150 millió euróért vásárolt fel.
Gancia erőteljesen fellépett a régió borvidékeinek védelme érdekében, melynek köszönhetően az UNESCO 2014-ben a világörökség részévé nyilvánította a piemonti Langhe-Roero és a Monferrato borvidékeket, ahol olyan borok készülnek, mint a Barolo és a Barbera.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Kilátogatott még a pályára Anya Taylor-Joy, de a magyar celebek is képviseltették magukat Liptai Claudiától Dobó Katáig.
Ez a HVG heti gazdasági összefoglalója.