szerző:
hvg.hu

Eddig az Air Berlin biztosította a járatot, de a cég megszűnése után bizonytalanná vált, ki szállít majd utasokat a magyar főváros és a Berlin Tegel repülőtér között.

Az Air Berlin csődje után az eddig meglévő napi kettő (forgalmasabb időszakban napi három) járatpár és a közvetlen légi kapcsolat szűnt volna meg. De a Lufthansa-csoporthoz tartozó Eurowings légitársaság jegykereső rendszerében a napokban megjelentek a járatra foglalható helyek. A társaság a Bud Flyer blog információi szerint hivatalosan is megerősítette, hogy a 2017/2018-as téli menetrendi időszakban működését kiterjeszti a Budapest–Berlin Tegel-útvonalra is. 

Az első járat várhatóan 2018. január 15-én száll fel, ezután pedig az Eurowings a hét minden napján kínálna közvetlen járatot Berlin Tegel és Budapest között. A repülőtársaság az új berlini útvonal mellett Düsseldorf, Hamburg, Köln és Stuttgart városaiból is indít járatokat Budapestre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!