szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Apránként vásárolja vissza a tőzsdéről kivezetett részvényeit a saját márkás élelmiszereket forgalmazó Norbi Update Lowcarb Zrt.

A közgyűlés határozata alapján ezeket a részvényeket bevonják. A legutóbbi ilyen tranzakcióval több mint 3,5 millióval, bő 55 millió forintra apadt a cég alaptőkéje. Az aerobikoktató üzletember, Schobert Norbert cégének részvényei 2014 és 2016 között mintegy másfél éven át forogtak a Budapesti Értéktőzsdén, ám az előzetesen ígért külföldi terjeszkedésből és növekedésből semmi sem lett, sőt a vállalat több mint 300 milliós veszteséget halmozott fel.

A pénzügyi felügyelet többszöri elmarasztalása után a cég végül kivonult a tőzsdéről, és a tavalyi évet már egymilliárd forintos forgalom mellett százmilliós profittal zárta. Az Update franchise üzletek forgalma 5,4 milliárd forint volt, és ebben a számban még nincs benne a házhozszállításból származó bevétel.

A HVG érdeklődésére a részvényesek érdekével magyarázták a papírok bevonását, és az innovációknak tulajdonították a javuló üzleti eredményt. További friss céghíreket talál a HVG hetilap megújított, kétoldalasra bővített Cégvilág rovatában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán is gratulált a német CDU új elnökének

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének

Menczer szerint Európa Kínában áll sorban vakcináért

Menczer szerint Európa Kínában áll sorban vakcináért

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van