szerző:
hvg.hu

Olyan embert keres a New York Times, aki 52 hét alatt elvállal 52 nagy utazást.

A világutazók nagy vágya lehet az a munka, amelyet a New York Times hirdetett meg: a lap azt az embert keresi, aki hajlandó egy év alatt végiglátogatni mind az 52 helyet, amelyet az olvasóknak a világ legérdekesebb látnivalóiként ajánlanak. A lap minden év elején elkészít egy listát a Föld legérdekesebb helyeiről, most pedig keresnek valakit, aki a következő egy évben minden héten felkeres egyet ezek közül.

Ha például valaki a 2017-es listát szeretné végigjárni, annak egyik héten az Atacama-sivatagba kény elutaznia, majd mehetne Botswanába oroszlánokat fotózni, a következő hetét pedig a hamburgi építészet remekeiben gyönyörködve tölthetné, hogy aztán továbbutazzon Oszakába – és ez még csak egy hónap. Egy ismerős helyre mindenképp eljöhetne: a 2017-es ajánlások között szerepel Budapest is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!